Langkjøring og tomannsstafett i onsdagstreninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Feb 2019


Stein Ivar ledet treninga i kveld og det startet med langkjøring en times tid. Martin ledet an i gåguppa som gikk bl.a. en runde i Kroken nedenfor Brekkåsen skole.

Inne ble det tre runder med 9 stasjoner hver i sirkeltrening. Til slutt før uttøying ble det tid til en kort tomannsstafett som vi kan se her.

En god treningskveld ble dette!



Trening i uke 9

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Feb 2019


Ungdommene har alternativ trening mandag med alpint i Vassfjellet skisenter mandag kl 1630 - 2100. Oppmøte i skisenteret kl 1630. Atle kan organisere skyss. Treninga er åpen for alle.

Som et viktig intermesso har o-avdelinga årsmøte og medlemsmøte tirsdag 26. februar kl 1900 i Gruva. Møt opp til viktige beslutninger og en trivelig stund litt annerledes enn trening og konkurranse.

Onsdagstreninga den 27. februar er mer tradisjonell der Stein Ivar er ansvarlig. Det starter med langkjøring fra Brekåsen idrettsbarnehage kl 1900. Martin har fortsatt gågruppa i gang for de som ønsker det. Fra kl 2000 trekker vi inn til sirkeltrening i gymsalen.



Vinterferie-oppmøte i kveld, men en fin kveld ble det allikevel

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2019


Reidun hadde lagt opp til stafett på fotballbanen som intervallopplegg. Det ble ei tung økt for denne gjengen i skaresnøen som ikke holdt hele økta. Skikkelig hard økt! Martins gårgruppe på tre personer gikk runden rundt Nordgardsmyra på en noe snøglatt sti. God trening.



Brekkåsen viste seg fra sin ypperste side i kveld.

Etter det ble den den ordinære sirkeltreninga som alltid gjør skikkelig godt for kropp og sjel. Alt i alt en flott treningskveld.



Trening i uke 8

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Feb 2019


Ungdommene tar vinterferie denne uka, så det bli ikke trening mandag.

Reidun og Gunleiv har onsdagstreninga den 20.2. denne uka.

Oppmøte er ved Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900 der det blir en times intervall-trening. Martins gågruppe er også på skinnene!

Kl 2000 trekker vi inn til sirkeltrening og annet hopp og sprett i gymsalen.



Koble sammen Polar Flow til Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Feb 2019

Denne bloggen viser hvordan du kan koble sammen Livelox til Polar Flow. Hvis du gjør det så vil alle dine treningsøkter legges inn i Livelox automatisk. Hvis du deltar på et o-løp som ligger i Eventor så vil trackingen din legges til Livelox automatisk.

Først må du logge inn på www.livelox.com. Du bruker din Eventor-bruker på Livelox.

Når du har logget inn velger du "Min brukerkonto" under fanen med ditt navn.


Nå får du opp din profil i Livelox og nå skal du velge "Edit account settings"


Da får du mulighet til å koble Livelox til de eksterne tjenestene Strava og Polar. Velg "Administrer innstillinger for Polar".


Nå velger du videre "Koble".

Nå kommer du inn på Polar Flow. Hvis du ikke allerede er logget inn så må du gjøre det. 

Etter det så må du krysse av "I agree to the Term and conditions" og så klikker du på "Accept"


Nå har du koblet sammen Polar Flow og Livelox og du kan velge "Lagre".

Alle din treningsøkter vil nå bli lagt inn til i Livelox. Du har nå mulighet til å standard deling av dine ruter til Public eller Private. Men alle rutene dine som er koblet til aktiviteter i Livelox vil bli synlig.

Som du ser så gjør dette valget at du blir mer synlig på Livelox. Hvis du ikke ønsker det så må du skru av koblingen mellom Polar og Livelox og så importere de øktenene du vil gjennom Strava eller med en GPX-fil.



Tilbud på abbonnement på o-magasinet Veilvalg

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Feb 2019



Fra orienteringsforbundet har vi fått følgende gladmelding:


Klubbtilbud Veivalg

Vi har fått muligheten til å tilby orienteringsmagasinet Veivalg til en redusert pris til våre medlemmer – samtidig som klubben kan få ekstra inntjening

Bladet gis ut sammen med Norges Orienteringsforbund og har fokus på alt som er interessant for oss O-løpere, med løp, løpere, VM 2019 og utvikling av idretten vår.


Klubbens medlemmer får tilbud om en redusert pris på abonnement på Veivalg. Dette gjelder da ved nytegning, altså de som ikke abonnerer fra før.

  • Opprinnelig pris på abonnement, kr. 560,- per år
  • Tilbud til klubbens medlemmer: 2 år for kr. 840,- 
  • Klubben mottar kr. 200 per nye abonnent som ikke abonnerer på Veivalg fra før
  • Det er opprettet en klubb-kode som medlemmer oppgir ved bestilling per e-post. Bestillinger kan sendes til veivalg@aboservice.no, og merkes med «Melhus IL»


Inkludert i abonnementet

  • 10 utgaver over 2 år (inkludert årets VM-utgave)
  • Tilgang til digitale utgaver med arkiv og alle kommende utgaver i 24 måneder
  • Tilgang til alt innhold på magasinetveivalg.no i 24 måneder


Ukjent med magasinet? Les en tidligere utgave ved å klikke på linkene under:



cid:image006.png@01D4C46D.FFD89390cid:image007.png@01D4C46D.FFD89390



Med vennlig hilsen

Bjørnar Hansen

Salg og Marked Veivalg


cid:image002.jpg@01D311E0.CFD510B0



GPS i o-løypa

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Feb 2019

Vi har laget en bloggserie som beskriver det meste av det du behøver å vite for å bruke GPS når du løper orientering. Her beskriver vi hvordan du kan bruke en mobiltelefon eller en GPS-klokke. Vi beskriver også hvordan du får sett løpet ditt i Livelox eller i Quickroute. Vi beskriver også hvordan du oppretter et løp i Livelox

Klikk på bildene under for å komme til de forskjellige bloggene. 

Mobiltelefon
GPS-klokke
QuickRoute
Opprett arrangement i Livelox



Quickroute og Doma

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Feb 2019

QuickRoute er et dataprogram for Windows som lar deg vise en rute fra en GPS-enhet, for eksempel en GPS-klokke, på et orienterings kart lagret som en bildefil. Hovedformålet med QuickRoute er å gjøre det raskt og enkelt å overføre ruten fra en GPS-enhet til et kart. Deretter kan man eksportere dette til Melhus orientering sitt kartarkiv i Doma. 

Arbeidsflyten er vist i bildet under. Man må ha kartet i et bildeformat. Kartet kan scannes eller du kan hente kartet over løypen din fra Livelox. I tilegg så må du ha en GPX-fil som du laster ned fra Strava, Garmin Connect eller Polar Flow



Vi har laget en blogg som beskriver hvordan du bruker Quickroute, og hvordan du laster opp en økt til Melhus Orientering sitt kartarkiv.




Slik bruker du mobiltelefonen for å spore et o-løp.

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Feb 2019

Du trenger ikke ha en GPS-klokke for å spore et o-løp. Du kan bruke din mobiltelefon. Her beskriver vi hvordan du kan bruke Livelox-appen eller Strava-appen.


Vi har blandet erfaring med Livelox-appen. Noen opplever at den stopper å spore når skjermen til mobiltelefonen går i hvilemodus. Dette har vi opplevd med Samsungtelefoner. Fordelen med å bruke Livelox-appen er at da får man sporene rett inn i Livelox og man har også mulighet til å ha live oppdatering under løpet. 

Vi har skrevet en blogg som om hvordan du kan spore løpet med Livelox.


En annen metode er å bruke Strava-appen. Vi har erfart at denne appen er mer stabil. Ulempen er at man etterpå må laste inn ruten til Livelox etterpå. Vi har laget en blogg som beskriver hvordan du kan spore løpet med Strava. Vi har også beskrevet hvordan du laster du opp en rute i Livelox.





O-løp, GPS-visning og styrketrening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Feb 2019


Stein Ivar hadde onsdagstreinga i kveld og det startet med o-løp i gatene på Brekkåsen. Der ble det anledning til å legge GPS-spor på løpet. Etter målgang ble sporene vist på medbrakt kanon på veggen. Derfor denne stirrende gjengen på bildet. Lærerikt både bruk av GPS-sporinga i løpet og ikke minst for sammenligning etterpå.

Til slutt litt styrketrening, stafett og uttøying. Video fra kino-visninga er her. 



Purple Pen løypetegnekveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Feb 2019


Atle holder kurskveld i Purple Pen løypetegner-program torsdag 14. februar kl 1900 i Gruva 1. etasje.

Det er egnet både for nybegynnere og mer erfarne i "faget". Ta med PC.



Trening i uke 7

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Feb 2019

Mandagstreninga går som vanlig fra Brekkåsen skole kl 1800 for ungdommene. Atle har utetrening først og trekker inn etterpå til styrkeøvelser  og ballspill.


På onsdagstreningen fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900 følger vi opp GPS-opplæringen i praksis. Samtidig med vi har gate-O-løp, vil det bli mulighet for å prøve GPS-sporing. 

De som ønsker å prøve kan finne mer informasjon om dette våre sider om GPS-O.

For dere som aldri har prøvd dette anbefaler vi at dere på forhånd laster ned Livelox-appen på mobiltelefonen. Resten tar vi på treningen.

Etterpå blir det en runde med styrketrening i gymsalen fra kl 2000.




Langtur og yoga på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Feb 2019


Marit Laupstad Solberg var hyra inn for å lede treningsglade o-løpere gjennom en yogatime under kveldens o-trening på Brekkåsen. Ungdommer og voksne i alle aldre la først ut på en rolig langtur for så å trekke inn til yogatimen med medbrakte matter og tepper. Den som tror at yoga kun er meditasjon og avslapning, må tro om igjen. Her fikk kjernemuskulatur kjørt seg, balansestøttende musklatur ble vekket til live, utslag i sener og ledd ble testet og pint til det ytterste og minnet, spesielt kanskje den mer voksne delen av oss på at vi godt kunne satt av mer tid til bevegelighetstrening. Marit ledet oss profesjonelt og tålmodig gjennom sin "reise" og alle satt igjen med nye og gode erfaringer. Yoga anbefales også for o-løpere: Balanse, bevegelighet, kjernemuskulatur og pust får fokus, i alle fall med kveldens opplegg. Alle var enige om at dette var spennende og godt kan gjentas. Fint avbrekk fra den ukentlige sirkeltreninga. 


3 fornøyde sprekinger etter kveldens langtur. Minusgrader og snøfall ingen hindring. Man kan se de gleder seg til yoga.




Synes dere at dere kjenner det tøyer på baksiden av knærne når dere ser på dette bildet? For deltakerne på kveldens yogatime kjentes det godt at denne tøyeøvelsen ikke utføres daglig. Marit til venstre i bildet, observerer og instruerer. 



Trening i uke 6

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Feb 2019


Ungdommene har som vanlig løping fra Brekkåsen skole kl 1800 mandag kveld den 4. februar og med påfølgende innetrening i gymsalen. Alte er leder.

Onsdagstreninga blir litt annerledes enn vanlig. 

Rekruttene møter som vanlig kl 1830 på Brekkåsen idrettsbarnehage til innetrening der Hege er leder.

Oppmøte for voksne er  kl 1900 og det starter med langtur som Kjell Rune ordner med. Gårgruppa til Martin er også i sving fra samme sted og tid. 

Det som blir litt annerledes er at innetreninga fra kl 2000 som består av yoga! Marit Laupstad Solberg driver med instruksjon i yoga og vil komme å lede ei økt for o-avdelinga også. Her kan alle som ønsker det komme, ikke bare de vante som møter opp jevnlig, men også rekrutter og foreldre til disse! 

Da vi har litt begrenset med matter er det fint om de som har egnede matte/liggeunderlag o.l. kan ta disse med. Marit vil også at vi skal ta med et pledd. Møt opp i godtida, så vi er klar til innsats fra kl 2000.

Velkommen til ei alternativ treningsøkt!



Slik kobler du sammen din GPS klokke til Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Feb 2019

Den beste erfaringen vi har med dataflyt mellom en GPS-klokke og Livelox er å gjennom STRAVA. Som vist under så går da dataen fra din Garminklokke til Garmin Connect som "snakker" med Strava. Dette skjer automatisk når du synkroniserer klokken. Deretter må du importere ditt GPS-spor til Livelox. For en Polarklokke så går dataflyten gjennom PolarFlow til Strava. Vi har konsntrert oss om Garmin og Polar, men men kan også bruke andre GPS-klokker.

Bruk STRAVA

Vi har laget en beskrivelse over hvordan du kobler Strava til din GPS-klokke, og hvordan du laster opp en rute fra Strava til Livelox.





Bruk GPX-fil

Hvis du ikke ønsker å bruke Strava så er alternativet å importere en GPX fil i Livelox. Se bildet over dataflyten under. Vi har laget en blogg som beskriver hvordan du laster du ned en GPX-fil fra Garmin Connect, PolarFlow eller Strava. Når du har gjort det så kan du laste opp GPX-filen til Livelox.





Direkte oppdatering

Hvis du deltar på et o-løp hvor du et påmeldt i Eventor så kan du få ditt GPS-spor til å legge seg automatisk inn i Livelox. For å få til dette så må du koble sammen Strava til Livelox.  Se dataflyten i bildene under.

Har du en Polar klokke så kan du koble sammen Polar Flow til Livelox.




Klubbtur til VM i august

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Feb 2019


12.-17.august arrangeres VM i Orientering i Østfold og vi i Melhus IL, orientering har satt opp denne unike begivenheten som en klubbtur i år. Klara har sjekket overnattingsmuligheter i Østfold og funnet dette tilbudet:

Solviken har hytter til leie for 5500 fra 11.-18.august (4500 uten dusj, gjelder kun 2 hytter)

Gå inn på linken og se nærmere på hyttene. http://feriehjemmet-solviken.no/. Jeg har reservert 12 hytter i Solviken - og ønsker en tilbakemelding om det er interessant eller ikke.

Om tilbudet er ok for hele perioden er det slett ikke nødvendig å løpe hver dag, men ta en eller flere dager med annen ferieaktivitet i omegn. Eller at noen ønske å være der bare noen dager enten først eller sist i perioden. Mange muligheter.

Det er viktig å signalisere om interesse + om det er mest aktuelt hele perioden, først eller sist i perioden og om antall fra hver familie. Dette blir naturligvis ingen endelig påmelding, bare et klart signal.

Gi en tilbakemelding inne 8.februar 2019 på e-post: klara@storler.no . Vi må reagere nå for å få en grei plassering - vi blir ikke de eneste i Østfold i den tida som vil til O-VM!


Så litt mer om VM og plassen:

Den blå ringen merker beliggenhet, og de andre merkene er arenaene. Avstanden til arenaene er på ca en time, og beliggenheten til sjøen er vektlagt her :)

Østfold er et fint sted å være på sommeren, og 3 av løpene går i Atles "hjemkommune"

Aktive o-løpere vet at man ikke drar til VM kun for å se på eliten. Her er det mange publikumsløp, så det er mulig å få løpt sjøl.


Melhus orientering vil oppfordre alle til å ta med familien på tur, og kanskje kan man debutere som o-løper i VM :)


"klipp og lim" fra https://woc2019.no/no/


Ta med deg klubben og familien til orienterings-VM. Prøv deg selv i det fantastiske VM-terrenget og få en herlig opplevelse. Løp 1 eller 6 publikumsløp – løp i ordinære klasser eller direkteløyper. Under VM-finalene er det storskjerm, et rikelig serveringstilbud, et handelsområde og aktivitetsområde. For barn vil det være barneløype, labyrint, stemplingsrunde og barneparkering. Vi lover tidenes VM-fest i Norge!
 
 * Det vil være busstilbud fra Sarpsborg (flere steder) til og fra alle løp.
 * Det er parkeringsmuligheter ved alle arenaer.
 * Publikumsløpene går i umiddelbar nærhet ved alle VM-arenaer.
 * Utallige overnattingsmuligheter


image.png